Complicațiile tusei - cum pot fi prevenite?

COMPLICAȚIILE TUSEI - CUM POT FI PREVENITE?

O tuse reziduală după o boală suportată este un fenomen normal. Căile respiratorii se curăță, eliminând resturile de spută. Cu toate acestea, uneori ceea ce pare a fi o tuse reziduală, ascunde complicații, care pot fi periculoase pentru sănătate. Prin urmare, chiar și după vindecare, acest simptom trebuie monitorizat, menținând o stare de vigilență.

Complicațiile la copii sunt mai neplăcute deoarece sistemul imunitar al acestora este încă în proces de dezvoltare și, prin urmare, mai vulnerabil.

Care sunt complicațiile tusei?

Hemoptizia

Pe fondalul unui acces de tuse, în special uscată și iritantă, apar o serie de microtraumatisme – se rup vase de sânge, capilare, iar pacientul expectorează sânge împreună cu sputa. Vasele se refac rapid, însă ulterior astfel de leziuni pot afecta negativ funcționarea plămânilor.

Pierderea cunoștinței

În timpul tusei, respirația persoanei este dificilă; inspirarea sau expirarea aerului necesită efort. Dacă accesele sunt prelungite, funcția respiratorie se dereglează. Inițial, din cauza scăderii oxigenării sângelui, apare durerea de cap, ulterior situația degradează până la pierderea cunoștinței.

Vome

Accesele prelungite de tuse pot provoca un reflex de vomă. Dacă vărsăturile se repetă la fiecare acces, atunci tusea va conduce la deshidratare.

Incontinența de urină și de mase fecale

În timpul tusei, mușchii abdominali se contractă în mod reflex, ceea ce duce la creșterea presiunii abdominale și o slăbire a sfincterelor cu evacuarea necontrolată în porții mici a urinei și/sau maselor fecale. În special, acest fenomen este frecvent la copii.

Tratamentul tusei

Adesea, căutăm un remediu potrivit pentru întreaga familie. Cum să alegi un remediu universal pentru tuse, care este eficient pentru adulți, dar și potrivit pentru copii?

Bionorica oferă un răspuns simplu la această întrebare complexă - Bronchipret®.

Bronchipret® este un preparat natural, adică are la bază extracte de plante. Tehnologiile moderne au făcut posibilă standardizarea compoziției acestora, astfel încât conținutul de substanțe active este același în fiecare picătură de sirop.

Bronchipret® este disponibil în trei forme:

Pentru copii cu vârsta de la 2 ani - Bronchipret® sirop. Conține extracte de cimbru și frunze de iederă, a fost studiat într-o serie de studii clinice și și-a demonstrat eficacitatea și siguranța. Siropul are un gust plăcut, dar nu dăunează dinților, deoarece nu conține zahăr. Din acest motiv, Bronchipret® este considerat un remediu potrivit de tuse pentru diabetici.

Pentru copii cu vârsta de la 6 ani - Bronchipret® lichid oral (picături), cu o concentrație crescută de substanțe active.

Pentru adulți și adolescenți de la 12 ani - Bronchipret® comprimate, care conține extracte de cimbru și ciuboțica-cucului pentru un efect antimicrobian sporit.

De ce recomandăm Bronchipret®?

Medicamentul posedă o acțiune complexă:

Secretolitică - lichefiază sputa, „umezește tusea”, ușurează evacuarea mucusului.

Antiinflamatoare - combate procesul inflamator din tractul respirator.

Bronhodilatatoare - înlătură bronhospasmul, facilitează trecerea aerului în bronhii.

Antivirală și antimicrobiană - pe lângă combaterea tusei, medicamentul luptă cu infecția.

Nu uitați că tratamentul necorespunzător al tusei poate duce la complicații. A preveni sau a trata - alegerea vă aparține.