Cimbru - suflare de viață!

Cimbru a fost considerat o plantă ritualică și de cult datorită parfumului său. Această plantă posedă această aromă datorită uleiurilor esențiale, pe care le conține în cantități mari. Și sunt bogate în substanțe precum fenoli - timol și carvacol, datorită cărora a fost asigurat efectul revigorant al cimbrului.

În timpul ritualurilor, inclusiv în temple, planta era arsă - uleiuri esențiale evaporate - oferind forță, energie și dispoziție bună. În aceleași scopuri, încă se prepară ceai din frunzele și florile de cimbru.

Dar, cea mai importantă forță a cimbrului, desigur, este că uleiurile esențiale au un efect benefic asupra sistemului respirator. De aceea, a fost utilizat pentru tratarea bronșitei în amestecurile de plante împotriva tusei și pentru inhalare.

Mecanismul activității sale este simplu - fenolii cresc secreția de glande în epiteliul bronhiilor, astfel, mucusul este expectorat mai repede și bronhiile sunt curățate mai ușor. Flavonoidele, acizii organici, compușii terpenici și sărurile minerale ajută în acest proces. Toate acestea garantează un puternic efect antiinflamator și antibacterian.

Interesant este că în greacă, cuvântul cimbru înseamnă „suflare de viață, spirit” - într-adevăr, spiritul crește și ajută să respire.

Rețete de cimbru în  bronșită

Infuzie

La 1-2 linguri de plantă de cimbru trebuie să turnați 400 ml de apă clocotită și lăsați timp de 10 -50 minute. 1 cană de infuzie trebuie băută de 3 ori pe zi, puteți adăuga miere în ea pentru a îmbunătăți gustul.

Inhalare

Se fierbe 1 linguriță de frunze de cimbru timp de 30 de minute, apoi se adaugă 2-3 lingurițe de ulei de eucalipt. Acoperiți cu un prosop și respirați timp de 10-15 minute. Inhalarea este bună pentru toate bolile sistemului respirator, așa că dacă te-ai întreba cum să tratezi și sinuzita, cimbrul este un ajutor de încredere.

Cimbru în medicamente

Din cauza abilităților menținate mai sus, cimbru a început să fie utilizat pe scară largă în medicamente. Este inclus în siropuri și tablete pentru tuse - ușurează expectorația, calmează tusea. De exemplu, este una dintre componentele principale ale medicament german Bronchipret®, care de-a lungul anilor s-a stabilit ca un preparat eficient și natural împotriva tusei. În bronșita acută și cronică, se recomandă combinarea metodelor alternative de utilizare a cimbrului cu remedii din plante - efectul va fi mai puternic și boala  va ceda mai repede.

Înapoi la lista de știri

BRONCHIPRET - ESTE MEDICAMENT, ÎNAINTE DE ADMINISTRARE CITIȚI INSTRUCȚIUNILE